Megközelítésünk

A Valoro integratív módszertana

Tapasztaljuk, hogy teljes szervezeti szintű, szervezeti egység, csapat vagy egyén szintű fejlesztések eredményességét integratív szemléletünk támogatja. Négy kulcselem egymásra épülő, támogató meglétével a fejlesztési célkitűzések megvalósulása mellett arról is információt kapunk, hogy egy következő fejlesztésnél mire fektessünk hangsúlyt, milyen eredményeket várhatunk.

megkozelitesunk

Többszintű mérési módszerek

Szeretjük hinni, hogy tanácsadóként valódi hozzáadott értéket teremtünk ügyfeleink számára, de még jobban szeretjük ezt a számok nyelvén be is bizonyítani.

  1. REAKCIÓK – Mennyire elégedettek a résztvevők a programmal, hogyan tervezik felhasználni a tanultakat?
  2. ELSAJÁTÍTOTT ISMERETANYAG – A megszerzett tudás, ismeretek visszamérése
  3. MUNKAHELYI ALKALMAZÁS – Felhasználják-e a résztvevők az elsajátított ismereteket a munkájukban, változott-e az attitűdjük, fejlődtek-e készségeik?
  4. LEADING INDICATORS – Rövidtávon mérhető kritikus változók, melyek előrejelzik a belső elégedettséget és a várt pozitív üzleti hatásokat

A méréssel, utókövetéssel nem csak a megtérülés, fejlődés mutatható ki, hanem a választott módszerek sikerességét is nyomon lehet követni. Változatos módszertanok, iskolák kombinációja mentén zajlanak a fejlesztéseink, módszertanunk kiválasztáskor ugyanakkor nagy súllyal szerepelnek a szervezeti jellegzetességek, belső értékek.

Tovább: Kiemelt módszertanaink