Vezetőfejlesztés

A vezetőképzésről mindenkinek van véleménye, és természetesen nagyon eltérő véleménye van. A közvetlen felettes szerint beosztott vezetőjének csapata hatékonyságán kell javítania. A leendő résztvevő konkrét, praktikus eszközöket vár, melyeket azonnal bevetve képessé válik a várt hatást elérni beosztottai viselkedésében, gondolkodásában. Ha a beosztottakat megkérdezzük, leginkább azt várják, hogy a főnököt megértőbbé és kommunikatívabbá tegyük, aki jobban bevonja őket a vezetésbe és a döntésekbe.

Vezetői kompetencia modellünk

Vezetői kompetencia modellünk

Nekünk a vezetőképzés fejlődést jelent, belülről indított és vezérelt fejlődést. Új utak és megközelítésmódok kipróbálását, a tapasztalatok újraértelmezését. Támogatást és visszajelzést, hogy a bennünk lévő vezetőből egy kicsivel még jobb vezető lehessen.

Mert a változás csak belülről indítható…

Vezető coaching

A Valoro tanácsadói által végzett vezetői coaching során a tapasztalati tanulási elvét alkalmazó négyszemközti tanácsadási folyamat zajlik, melyben a kapcsolódó ismeretátadás, készségfejlesztés és a coach személyes tapasztalatátadása révén a résztvevő vezető munkavégzési eredményességének fejlesztése, valamint a saját személyes vezetési problémáinak, nehézségeinek feloldása áll a középpontban.

Megközelítésünkben a folyamat coaching során a coach nem szolgál kész megoldásokkal, célja a folyamatban érintett vezető fejlődési folyamatának támogatása, a fejlődés katalizálása és visszajelzése.

A coaching folyamat során a hangsúly mindig a tapasztalati tanuláson van, mely egyaránt jelenti a szakmai személyiség fejlődését, racionális és emocionális szintű változásokat, készségek fejlődését, a döntési helyzetek és az elakadások új értelmezésének kialakulását.

A coaching folyamtaink során többfajta módszert is alkalmazunk, a coach mindig az adott témára, személyiségre vagy problémára alkalmas legjobb módszert vagy azok kombinációját választja.

Akkreditált képzéseink →