A Valoro coach csapata

Pekár Dóra

Pekár Dóra

Mitől sikeres számodra egy coaching folyamat?
Elsősorban természetesen az a fontos, hogy az ügyfél által kitűzött célok, sikertényezők mentén haladjunk. Emellett lényegesnek tartom, hogy képes legyek akár a sorok közé, mögé látva kérdezni, visszacsatolni. Szerintem coachként nem csak a támogatás, hanem az új szempontok beemelése is feladatom. Mindemellett a hatékonyságot is szem előtt tartom, szerintem jól definiált célok mentén akár 3-5 alkalom is eredményre vezet.

Mik az erőforrásaid coachként?
A figyelmem, a kérdéseim, az összegzéseim mellett azok az eszközök, amikkel úgy dolgozom, hogy legtöbbször a helyzetekből, a beszélgetésekből formálódnak.

Coaching órák száma: 160
Szemléletmód: Gestalt, Megoldásközpontú

Fekete Gabriella

Fekete Gabriella

Mit csinálsz amikor nem dolgozol?
Szabadtéri sporttal töltődöm, ahol a friss levegő a sebességgel és a teljes odafigyeléssel, ugyanakkor a mindennapokból kikapcsolással jár, igazi flow élmény.

Miben hiszel?
Az odafigyelésben, az ügyfélhez való teljes odafordulásban.

Mik az erőforrásaid coachként?
A fókuszált figyelem, a sokéves vezetői tapasztalat, a bizalom gyors kialakítása, a megoldásfókusz.

Coaching órák száma: 40 óra
Szemléletmód: Megoldásközpontú


Argalász Attila

Argalász Attila

Mivel töltöd a szabadidődet?
Kedves időtöltésem a MOSTBAN lenni és közösen alkotni, játszani. Ehhez számomra különleges lélekteret biztosít az Áttűnések Improvizációs Színház, ahol színészként, játékmesterként és a társulat vezetőjeként is tudok töltődni, immáron 14 éve. Szeretem járni a természetet és meglátni a szépet.

Miben hiszel?
Hiszek a találkozások erejében, és a bizalomra épülő, termékeny együttműködésben. Hiszem továbbá azt, ha megértem egy helyzet mozgatórugóit, akkor az már értem történik, nem csupán velem.

Mik az erőforrásaid coachként?
Képes vagyok empátiával és megoldásközpontú figyelemmel jelen lenni, ami erősségem apai, vezetői, színészi, tréneri, játékmesteri, szakpszichológusi és coach szerepeimben egyaránt. Színes vezetői tapasztalatom (a honvédségtől az improvizációs színházig) is kamatozik különböző munkáim során. Fejlesztői tapasztalatom, trénerként, tanácsadóként is fontos erőforrásom, több mint 5000 emberrel dolgoztam, eddig mintegy 65 cég és szervezet vezetői és munkatársai körében.

Coaching órák száma: 30 (tanácsadás 250)
Coaching irányzat: Mindfullness, a kliens igényeit tudatosítva ötvözöm a különféle módszertanokat

Alföldi Katalin

Alföldi Katalin

Mit csinálsz amikor nem dolgozol?
Kirándulok, motorozok, kerékpározok, olvasok és élvezem a családommal töltött időt.

Miben hiszel?
Minden helyzetben meg lehet találni a megfelelő döntést.

Mi a titkos fegyvered?
Azt mondják, jól tudok „tükröt mutatni” az egyéni fejlődéshez.

Mik az erőforrásaid coacként?
Megoldásfókuszú szemlélet. A coaching abban támogatja ügyfeleimet, hogy képesek legyenek megtalálni a számukra legjobban illeszkedő megoldásokat olyan helyzetekhez, melyek kiemelten fontosak számukra az adott élethelyzetben.

Coaching órák száma: 980 óra
Minősítés: PCC
Szemléletmód: Megoldásközpontú


Jánossy Bence

Jánossy Bence

Cselekvésorientáltan dolgozok, tehát nem csak beszélünk a megoldásról, hanem már a coaching alkalmak alatt cselekszünk is érte, „mert nem az a fontos, hogy mit tudunk magunkról, hanem, hogy mit cselekszünk magunkért.” Lényegesnek tartom a támogatás mellett megkérdőjelezni, megvizsgálni az egyes gondolatokat, érzéseket, és rendszerbe helyezni azokat. Szakmai hitvallásom Weöres Sándor szavaival: „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Az egyéni és csoportos coachingjaim során ezt a biztos alapot és erőforrásokat kínáló Földet, a határtalan lehetőséget rejtő Eget és a bennünk lévő létrát, a kapcsolatot fedezhetjük fel közösen.

Coaching órák száma: 416 óra
Coaching irányzat: Monodráma, NLP, Megoldásközpontú, Gestalt, Cselekvésorientált Watson

Halász Ágnes

Halász Ágnes

Életem fő fókuszában mindig az emberi értékek és kapcsolatok álltak, állnak. Mediátorként misszióm a párbeszéd kultúra, vagyis az érzelmi intelligencia és a kommunikáció fejlesztése munkahelyi környezetben. Az éppen felmerülő kommunikációs feszültségek, konfliktusok, veszteségek kapcsán kialakult nehéz élethelyzetek konstruktív meg- és feloldásában nyújtok támogatást. Az emberi tényező, mint az üzleti siker egyik kulcsának kibontakoztatásában segítek.

Mediációs órák száma: 80 óra
Coaching irányzat: Rogers-i személyközpontúság


László-Varga Zsuzsa

László-Varga Zsuzsa

Mit csinálsz amikor nem dolgozol?
Rendszeresen futok, írok, és szeretek főzni. Számomra ez a legjobb módja, hogy rendezzem a gondolataimat és levezessem a stresszt.

Mitől sikeres számodra egy coaching folyamat?
Amikor azt tapasztalom, hogy az ügyfelem környezetében dolgozó kollégák, vezető társak észreveszik a viselkedésváltozást.

Mik az erőforrásaid coachként?
Szakmai és vezetői tapasztalatom, lényeglátásom biztos alapjai a munkámnak. Gestalt szemléletben dolgozom, a jelenlét és a kapcsolat megélése mellett bízom abban, hogy az ügyfelem képes lesz megtalálni a számára legjobb megoldást.

Coaching órák száma: 270 óra
Minősítés: ACC
Szemléletmód: Gestalt