Szemléletmódunk

A vezetőképzésről mindenkinek van véleménye, és természetesen nagyon eltérő véleménye van. A közvetlen felettes szerint beosztott vezetőjének csapata hatékonyságán kell javítania. A leendő résztvevő konkrét, praktikus eszközöket vár, melyeket azonnal bevetve képessé válik a várt hatást elérni beosztottai viselkedésében, gondolkodásában. Ha a beosztottat megkérdezzük, leginkább azt várják, hogy a főnököt megértőbbé és kommunikatívabbá tegyük, aki jobban bevonja őket a vezetésbe és a döntésekbe.

A Valoro tanácsadói által végzett vezetőfejlesztés során a tapasztalati tanulás elvét alkalmazó folyamat zajlik, amelyben a kapcsolódó ismeretátadás, készségfejlesztés és a tanácsadó személyes tapasztalatátadása révén a résztvevő vezető munkavégzési eredményességének fejlesztése, valamint a saját személyes vezetői problémáinak, nehézségeinek feloldása áll a középpontban.

A vezetőfejlesztési folyamat során a hangsúly mindig a tapasztalati tanuláson van, mely egyaránt jelenti a szakmai személyiség fejlődését, racionális és emocionális szintű változásokat, készségek fejlődését, a döntési helyzetek és elakadások új értelmezésének kialakulását.

VEZETŐI KOMPETENCIA MODELL

Vezetői kompetencia modellünk

Nekünk a vezetőképzés fejlődést jelent, belülről indított és vezérelt fejlődést. Új utak és megközelítésmódok kipróbálását, a tapasztalatok újraértelmezését. Támogatást és visszajelzést, hogy a bennünk lévő vezetőből még jobb vezető lehessen.

Mert a változás csak belülről indítható…