Kiemelt módszertanaink

Active Competence Training – A.C.T.®

Szimulációs módszertan az élő helyzetek élményével, ahol az egyik főszerep a színészé, a másik a résztvevőé.

Előnyök és mellékhatások:

  • Kilépés a komfortzónából tréningjártas résztvevők számára, avagy: Honnan ismeritek a főnökömet?! – Az A.C.T. ® képzések során a sebészi pontossággal előkészített helyzetek élő megjelenítése, lejátszása történik. Nincs több mellébeszélés, nincs több kibúvó.
  • Csapó kettő! – A helyzetek ismételhetők, több megoldási alternatíva kipróbálására, konkrét megélésére van lehetőség.
  • Van még egy? – Profi tréneri és színész csapatunk segítségével számos kommunikációs és viselkedési reakcióminta megjelenítésére lehetőség van – akár a végleteket is kihasználva.
  • Holnap lesz egy nehéz beszélgetésem… – Nálunk lehetőség van a kényes szituációk tét-nélküli főpróbájának lejátszására és a felkészülés támogatására.

Az A.C.T. ® tréningek sikerében nélkülözhetetlen szerepet töltenek be trénereink, akik playback szemlélettel és technikai tudással felvértezve kiemelt figyelmet fordítanak a résztvevők lelkiállapotának kiegyensúlyozására és a szükséges támogatás biztosítására, a helyzetekből adódó megfigyelések, konzekvenciák helyes módon történő levonására.

Az elismerő vezetés (Appreciative Leadership)

A módszer az erősségekre épít, a cél-motiváció alkalmazásával a személyes energiák felderítésén keresztül a pozitív pszichológia szemléletével.

Várható eredmények a módszer hatására:

  • Az erősségek kiaknázása – Az elismerő módszertan képessé teszi a vezetőket arra, hogy emberi, természetes szervezetet alakítsanak ki, mely a csapat erősségeiből táplálkozik.
  • Kohézió növelése – A módszer eredményeképpen az emberek egymásra hangolódnak, a korábbinál barátságosabban működnek együtt nemcsak a szervezet fejlesztésében, hanem a mindennapi munkában is. Az ily módon kialakuló cselekvőkedv és kooperáció erősíti a csoportkohéziót, ami pedig innovációt eredményez.
  • Folyamatos visszacsatolás – A teljesítményértékelés professzionális működtetését is támogatja: serkenti a vezető folyamatos visszajelzés adását, és hatékonyabbá teszi a teljesítményértékelő, célkitűző beszélgetéseket.
  • Fejlesztés és innováció – A vezetőnek fokozatosan ideje szabadul fel, ahogy a csapata egyre önállóbban működik. Ezt az időt a csapat további fejlesztésére ésaz innovációra szánhatja, ami a csapat rugalmasságát, a változásokra adott gyors reakciót is támogatja.