Talentek képzése

Talentek képzése2020-03-04T21:48:39+01:00

EGYÉNI FEJLESZTÉS

Mit várnak el partnereink egy fejlesztéstől?

Tapasztalatunk szerint kiemelkedő szempont, hogy aktív, gyakorlati, azonnal használható tudást kapjanak. Így fejlesztéseink során arra törekszünk, hogy a résztvevők kézzel fogható, azonnal alkalmazható tudást kapjanak. Számos tréningünk részét képezi színészekkel történő modellezés, amely során a résztvevők munkahelyi élethelyzetei kerülnek feldolgozásra szituációs gyakorlatokban, így valós megoldásokkal, ötletekkel és eszközrendszerrel térnek vissza a mindennapokban.

TALENTEK KÉPZÉSE

Hogyan épül fel egy tehetséggondozási folyamat?

Egy hálózatkutatási eszközt alkalmazva segítünk azonosítani a kulcsmunkatársakat, és kompetenciáik felmérését követően fejlesztési tervet dolgozunk ki a szükséges készségek fejlesztésére. Igény szerint részt veszünk a talent programot követő szervezeti keretek kialakításában is.

1. Kik a kulcsmunkatársak?

2. Milyen készségüket fejlesszük?

3. A fejlesztési fókusz megvalósítása

4. Milyen szerepbe kerülnek új tudásukkal a szervezetbe?

MILYEN EREDMÉNNYEL JÁR A TALENT PROGRAM?

Elkötelezett és motivált munkatársak:

a talent programok elkötelezetté teszik a kollégákat, a munkatársak számára motiválóan hat, ha azt látják, van a cégnél perspektíva, így ezek a programok segítenek a munkatársak megtartásában.

Költséghatékonyság:

A talentekből kinevelt szakértők és vezetők költséghatékonyabb megoldást jelentenek, mint a kívülről felvett munkatársak, valamint a kisebb lemorzsolódssal csökkennek a fluktuációhoz kapcsolódó költségek.

Erős munkáltatói brand:

A talent programok egy modern szervezet képét közvetítik mind a munkavállalók, mind az ügyfelek és a partnerek felé.

Esettanulmány letöltése