Vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztés2020-03-04T21:42:21+01:00

EGYÉNI FEJLESZTÉS

Mit várnak el partnereink egy fejlesztéstől?

Tapasztalatunk szerint kiemelkedő szempont, hogy aktív, gyakorlati, azonnal használható tudást kapjanak. Így fejlesztéseink során arra törekszünk, hogy a résztvevők kézzel fogható, azonnal alkalmazható tudást kapjanak. Számos tréningünk részét képezi színészekkel történő modellezés, amely során a résztvevők munkahelyi élethelyzetei kerülnek feldolgozásra szituációs gyakorlatokban, így valós megoldásokkal, ötletekkel és eszközrendszerrel térnek vissza a mindennapokban.

VEZETŐFEJLESZTÉS

MIT FEJLESZTÜNK EGY VEZETŐN?

A vezetőfejlesztési folyamat egyaránt jelenti a vezetői tudatosság megalapozását, a vezetői készségek fejlesztését, és érzékenyítést a vezetői felelősségre. A cél nem csak a vezetői eszköztár bővítése, hanem saját személyes vezetői problémák, nehézségek feloldása is.

FOLYAMATRA ÉPÜLŐ FEJLESZTÉS

A vezetőfejlesztésben tartjuk a legfontosabbnak a folyamatszerű fejlesztést. Mivel a vezetői szerepnek számos dimenziója és mélysége van, ezért több képzési alkalom szükséges az optimális vezetői működés eléréséhez.

Első lépésként felmérjük a vezetői képességeket és a fejlesztendő területek mentén alakítjuk ki a több alkalomból álló fejlesztési folyamatot. A tréning alkalmak között egyéni coachinggal, eset megbeszélésekkel, gyakorlati kihívásokkal támogatjuk, hogy cselekvési szinten is beépüljenek a tréningen tanult eszközök.

EGY VEZETŐFEJLESZTÉSI FOLYAMAT

VEZETŐI HELYZETEK MODELLEZÉSE SZÍNÉSZEKKEL

A Valoro tanácsadói által végzett vezetőfejlesztési tréningek során a tapasztalati tanulás elvét alkalmazzuk. Saját fejlesztésű módszertanunkban színészek bevonásával modellezzük a vezetői helyzeteket, hogy minél hatékonyabban megvalósuljon a vezetői készségek gyakorlati elmélyítése. (lásd ACT módszertan)

Tréning portfólió vezetőfejlesztési témában

MILYEN EREDMÉNNYEL JÁR A VEZETŐFEJLESZTÉS?

A kompetens vezető jobban tud bánni a munkatársaival, ezáltal képes megtartani őket.

Hosszútávon ki tud tágulni a vezetői szerep és a napi operatív feladatok mellett marad ideje stratégiai kérdésekre, a munkatársak motivációjára és fejlesztésére is

Az eredményes vezető mellett nő a csapat teljesítménye, és javul a légkör

Esettanulmány letöltése