Vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztés2022-10-24T19:27:18+01:00

EGYÉNI FEJLESZTÉS

Mit várnak el partnereink egy fejlesztéstől?

Tapasztalatunk szerint kiemelkedő szempont, hogy aktív, gyakorlati, azonnal használható tudást kapjanak. Így mind az online, mind az offline fejlesztéseink során arra törekszünk, hogy a résztvevők kézzel fogható, azonnal alkalmazható tudást kapjanak. Számos tréningünk részét képezi színészekkel történő modellezés, amely során a résztvevők munkahelyi élethelyzetei kerülnek feldolgozásra szituációs gyakorlatokban, így valós megoldásokkal, ötletekkel és eszközrendszerrel térnek vissza a mindennapokban.

VEZETŐFEJLESZTÉS

MIT FEJLESZTÜNK EGY VEZETŐN?

A vezetőfejlesztési folyamat egyaránt jelenti a vezetői tudatosság megalapozását, a vezetői készségek fejlesztését, és érzékenyítést a vezetői felelősségre. A cél nem csak a vezetői eszköztár bővítése, hanem saját személyes vezetői problémák, nehézségek feloldása is.

FOLYAMATRA ÉPÜLŐ FEJLESZTÉS

A vezetőfejlesztésben tartjuk a legfontosabbnak a folyamatszerű fejlesztést. Mivel a vezetői szerepnek számos dimenziója és mélysége van, ezért több képzési alkalom szükséges az optimális vezetői működés eléréséhez.

Első lépésként felmérjük a vezetői képességeket és a fejlesztendő területek mentén alakítjuk ki a több alkalomból álló fejlesztési folyamatot. A tréning alkalmak között egyéni coachinggal, eset megbeszélésekkel, gyakorlati kihívásokkal támogatjuk, hogy cselekvési szinten is beépüljenek a tréningen tanult eszközök.Vitorlázás a hibrid vezetés tengerén

Hogyan kerüld el a zátonyokat?

A hibrid vezetés tengerén sajnos vannak láthatatlan zátonyok, és ha nem elég felkészült a vezető, akaratlanul is rávezetheti ezekre a csapat vitorlását. De hogyan kerüld el a zátonyokat a hibrid vezetés tengerén?

Lovas Szabolcs trénerünk mesél a hibrid vezetőket támogató tréningsorozatunk tapasztalatairól, arról, hogy milyen zátonyokkal is találkozhatunk és ezek milyen kockázatot jelentenek a szervezeteknek, ha a csapatok nem fejlesztik folyamatosan hibrid működésüket és a vezetők nem erősítik meg hibrid vezetői készségeiket. Ha érdekel, hogy a 4 iparágban zajló tréningeken milyen fő kihívásokat neveztek meg a vezetők a hibrid működés kapcsán, ebben a videóban válaszokat találhatsz.VEZETŐI HELYZETEK MODELLEZÉSE SZÍNÉSZEKKEL

A Valoro tanácsadói által végzett vezetőfejlesztési tréningek során a tapasztalati tanulás elvét alkalmazzuk. Saját fejlesztésű módszertanunkban színészek bevonásával modellezzük a vezetői helyzeteket, hogy minél hatékonyabban megvalósuljon a vezetői készségek gyakorlati elmélyítése. (lásd ACT módszertan)

MILYEN EREDMÉNNYEL JÁR A VEZETŐFEJLESZTÉS?

network másolat

A kompetens vezető jobban tud bánni a munkatársaival, ezáltal képes megtartani őket.

clock

Hosszútávon ki tud tágulni a vezetői szerep és a napi operatív feladatok mellett marad ideje stratégiai kérdésekre, a munkatársak motivációjára és fejlesztésére is

sheet

Az eredményes vezető mellett nő a csapat teljesítménye, és javul a légkörSMR esettanulmányok.002

Érdekel a vezetőfejlesztési megközelítésünk? Vezetőitek kihívásokkal küzdenek?